Sleutelklare nieuwbouw woningen
in een prachtige omgeving van Hongarije

Omgeving.

In Dunaszentmiklós wonen ongeveer 500 inwoners! Het dorp ligt centraal tussen de Gerecse heuvels op 200 meter hoogte, op 5 kilometer van de rivier de Donau en op 8 kilometer van de historische stad Tata. Een verborgen juweeltje!!

De oorspronkelijke bewoners werden in de 18e eeuw geholpen door graaf József Esterházy uit Westfalen - Duitsland -, de zogenaamde Donauschwaben, om zich hier te vestigen, de meeste inwoners spreken nog steeds Duits en hechten veel waarde aan het behoud van hun tradities en muziek.

In het dorp is een vakantiepark met een binnen- en buitenzwembad, evenals een restaurant en wellness centrum. Op 1 kilometer, met een schitterend uitzicht over de Donau, vindt u Hilltop, een van de grootste wijnproducenten van Hongarije. Op deze locatie is een hotel met restaurant, wijnproeverij en een voor externe gasten toegankelijk zwembad aanwezig.

Tata is de grote stad en gaat u op een 8 km van Dunaszentmiklós vinden. Tata ligt langs de snelweg M1 zodat u makkelijk naar Boedapest of Wenen kunt. Tata is rijk aan geschiedenis en leuke plekjes, mooie natuur, sportmogelijkheden, vele faciliteiten voor jong en oud en leuke restaurantjes en terrasjes.


Tata ligt in een bosrijke, heuvelachtige omgeving. Tata wordt ook de stad der wateren genoemd vanwege zijn meren, bronwaters en beekjes. Tata zelf werd rondom twee meren gebouwd, de grotere Öreg-tó (het Oude Meer) en de Cseke-tó (Cseke Meer).

Een van de bezienswaardigheden in Tata is het middeleeuwse kasteel. Rond 1400 is het gebouwd langs de oevers van het Oude Meer en het werd lang gebruikt als het zomerverblijf van de Hongaarse koningen. Het kasteel is nu een museum en is dagelijks open voor bezoekers. Vanaf het terras in het café heeft u een prachtig uitzicht over het meer en het omliggende berglandschap. Het meer en zijn omgeving is een beschermd natuurgebied vanwege haar rijke fauna. Er staat een speciale uitkijktoren waar geïnteresseerden water- en trekvogels kan observeren. Op het Oude Meer van Tata brengen duizenden wilde eenden de winter door. Het meer is uniek aangezien het de enige plek is waar de eenden, middenin een stad, de winter kunnen overleven.

Rondom het meer is een prima onderhouden autovrij fietspad van ongeveer 5 kilometer. Via deze fietsroute komt de bezoeker onder andere langs watermolens die heel karakteristiek zijn voor deze waterstad. Langs het meer zijn er verder nog stalletjes waar waterfietsen en surfplanken te huur zijn en meerdere speeltuinen.

De omgeving van het Oude (Öreg) Meer in Tata bevat vele bezienswaardigheden! Dit gebied, bewoond sinds de Romeinen, biedt talloze historische, architectonische en natuurlijke wonderen om te zien - een minuut kan uiteraard niet genoeg zijn om alles te laten zien, maar hier krijgt u in vogelvlucht een indruk (wel even de reclame overslaan). Zeker de moeite waard om deze plek te bezoeken.

Voor het (zomers) waterplezier kunt u prima naar het Fényes bad. Diverse zwembaden en andere faciliteiten zijn hier aanwezig.
Voor de golf liefhebbers is er een baan, de Old Lake Golf & Country Club. Het golfterrein heeft 18 Championship holes (par-71) en is een mooie parkbaan, vol met kleine meertjes en riviertjes.Sinds de Romeinse tijden is deze omgeving een belangrijk wijngebied. Door de Hongaren zelf wordt wijngebied Neszmély als één van de beste gezien. Wijnproeven kan in onder andere in het dorpje Baj of in hotel-restaurant Hilltop in Neszmély wat op een 10 km van Dunaszentmiklós ligt. U bent dan ook direct bij de Donau waar u aan de overkant Slowakije al ziet liggen.


Dunaszentmiklós is een uitstekende uitvalsbasis voor een dagtocht naar Boedapest (uurtje per auto), naar Bratislava (de hoofdstad van Slowakije) is het een 1,5 uur rijden en naar Wenen is het 160 km met de auto.  Door de nabijheid en het gemak van de M1 autoweg kunt u ook snel in Nederland en België zijn.

Foto galerij Dunaszentmiklós en omgeving.

 • galerie-01
 • galerie-02
 • galerie-03
 • galerie-04
 • galerie-05
 • galerie-06
 • galerie-07
 • galerie-08
 • galerie-09
 • galerie-10
 • galerie-11
 • galerie-12
 • galerie-13
 • galerie-14
 • galerie-15